Friday, 17 May 2013

Habib Syech - Ya hanana يَا هَنَانَا (Guitar Chord)

Without CAPO / CAPO ON 2nd fret

Em - D Em
ظَهَرَ الدِّينُ المُؤَيَّد   بِظُهُورِالنَّبِى اَحمَد
dzoharoddiinul muayyad bidzhuhuurin nabi ahmad 
Telah muncul agama yang didukung,  dengan munculnya sang Nabi Ahmad

D Em D Em ~ Bm *strum once*
يَا هَنَانَــــــــا بِمُحَمَّد  ذَلِكَ الفَضلُ مِنَ الله
ya hana na bimuhammad   dzalikal fadhlu minallah
Betapa beruntungnya kami dengan Muhammad (Saw), itulah anugerah daripada Allah SWT

Em Em Bm Em
يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami

Em - D Em
خُصَّ بِالسَّبعِ المَثَانِى   وَحَوى لُطفَ المَعَأنِى
khusho bissab’il matsani   wa hawa luthfal ma’ani
Diistimewakan dengan as-Sab’ul Matsany (al-Fatihah), penghimpun rahsia bagi setiap makna

Em - D Em ~ Bm *strum once*
مَالَهُ فِى الخَلقِ ثَانِى   وَعَلَيهِ اَنزَلَ الله
ma lahu fil kholqi tsani   wa a’laihi anzalallah
Tidak ada yang senilai dengannya, dan Allah mewahyukan kepadanya (Muhammad SAW)

Em Em Bm Em
يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami

Em - D Em
مِن مَكَّةٍ لَمَّا ظَهَر    لِاَجلِهِ انشَقَ القَمَر
min makkatillamma dzohar    liajlihin syaqqal qomar
Ketika di Makkah bulan tampak terbelah deminya (Muhammad SAW),

Em - D Em ~ Bm *strum once*
وَافتخَرَت الُ مُضَر   بِهِ عَلى كُلِّ الاَنَام
waf takhorot aalu mudhor     bihi ala kullil anam
lalu kabilah Mudhar (kabilah Muhammad SAW) dibanggakan oleh seluruh manusia

Em Em Bm Em
يَاهَانَانَأ
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

Em - D Em
اَطيَبُ النَّاسِ خَلقًا   وَاَجَلُّ النَّاسِ خُلُقُا
athyabunnasi kholqon   wa ajallunnasi khuluqon
Beliau adalah manusia yang terbaik ciptaanNya, dan teragung akhlaknya

Em - D Em ~ Bm *strum once*
ذِكرُهُ غَربًا وَشَرقًا   سَائِرٌ وَالحَمدُ لِله
dzikruhu ghorbaw wa syarqon    saa iruw walhamdu lillah
Semua berzikir ke atasnya samada di barat atau di timur, segala puji hanya bagi Allah SWT

Em Em Bm Em
يَاهَنَانَا
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

Em - D Em
صَلُّوا عَلى خَيرِ الاَنَام   المُصطَفَى بَدرِالتَّمَام
shollu a’la khoiril anami   al musthofa badrittamami
Berselawatlah ke atas sebaik-baik manusia (Muhammad SAW) yang terpilih, sang bulan purnama

Em - D Em ~ Bm *strum once*
صَلُّوا عَلَيهِ وَسَلِّمُوا   يَشفَع لَنَأ يَومَ الزِّحَام
shollu a’laihi wasallimu  yasyfa’ lana yaumazzihami
Sampaikanlah salam kepadanya, moga diberi syafaat di hari kebangkitan

Em Em Bm Em
يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

Gambar time (MTQ) FESTIVAL NASYID Bahagian Miri 2013 di SMK Baru Miri

Assalamualaikum ya akhi ya ukhti..
Lama dah sy tak update blog yang disertakan dgn gambar..
So, malam ni. 17 Mei 2013 jam 9:oo p.m.,
saya nak share gambar MTQ peringkat bahagian kt skolah saya (SMK Baru Miri) yang telah berlangsung pada 27 April 2013..
asif jiddan, setelah beberapa hari mtq berlalu baru nak update.
Selama ni takda masa nak update. Malam ni je ade masa terluang sikit..
Nak tunggu cuti lama sangat, lagi 2 minggu..

Sambung balik cerita..!

Sekolah kami jadi tuan rumah MTQ utk tahun 2013..
Tak banyak sangat gambar nak share kt sini.
Saya share gambar setiap kumpulan nasyid yang ikut pertandingan je ok? :)
Kalau nak tengok lebih banyak lagi boleh jenguk FB saya..
Cari sendiri! HAHA :P

 SMK Marudi.. Terbaek!!

 SMK Agama Miri, johan ni.. Best gila Shoutul Falihin.. (Y)

SMK Bekenu, Subis kalau tak silap..
Dapat naib johan or ketiga. Tak pasti..

SM Sains.. 2 org je percussion. Cool \m/

SMK Merbau.. Suara solo comel.. ^_^

SMK Telang Usan, Marudi..
Dapat naib johan or ketiga. Tak pasti..


SMK Baru.. Spot me.. hahaha
Colourful tak? Macam rainbow (muntah jap)

SMK Pujut Miri..
Sekolah aku time form 2.
Mostly member nasyid pujut ni aku kenal. haha, rindu korang.. :*

SMK Dato Permaisuri, Miri..
Maaf gambar agak blur skit. Sy snap pakai handycam..

Ok tu je gambar.. Kalau nak tengok lebih pi jenguk fb..
Gambar sekolah rendah tak sempat snap, battery camera habis daa..

Sekian puteri SMK Baru mengundurkan diri (dialog pidato HAHA)
Syukran, wa ilal liqa'..
Wabillahi taufik wal hidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..
Barakallahu fikum..

Tuesday, 30 April 2013

INTEAM - Impian Kasih (Guitar chords)


INTRO : C F G C

C Em F G
Kasih dengarlah hatiku berbicara
C Em F G
Kasih izinkanlah diriku bertanya
Am E Am
Bisakah cinta bersemi
F Dm G
Mengundang restu Ilahi
C Em Am
Adakah bahgia yang diimpi
F G
Menjadi satu realiti.

C Em F G
Kasih ku sedari kekurangan diri
C Em F G
Kasih ku insafi kelemahan diri
Am E Am
Ku ingin sunting dirimu
F Dm G
Menjadi permaisuri hatiku
C Em Am
Sebagai isteri yang berbudi
F G
Kebanggaan para suami

C Am
Wanita hiasan dunia
F G
Seindah hiasan adalah wanita solehah
C Em Am
Yang akan membahagiakan
F G
Syurga di dalam rumah tangga

C Em
Hanya itu yang ku inginkan
F G
Dari insan yang amat kusayang
C Em
Damaikanlah resah hatiku
F C
Aku rindu kasih dan sayangmu
F Dm
Terimalah seadanya
G C
Akulah hiasan pelamin hidupmu

INSTRUMENT : C F C F G

Am Em
Andainya tiada jodoh
Am Em
Untuk ke singgahsana
Am Em F
Ku pasrahkan segalanya
Dm G
Kerna takdir yang akan menentukan
C Am
Impian kasih
F
Impian kasih
G
Impian kasih
C
Oh Impian kasih